SIGAS | Varnost avtoplina

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/lovato/public_html/php/db/connect.php on line 14


Varnost

Začetek širše uporabe avtoplina sega v 60. leta. Primerjava avtoplina in bencina s stališča varnosti morda ni najbolj posrečena zaradi različnih karakteristik, vendar velja dejstvo, da je plin varnejši kot bencin in sicer tako pri požaru vozila kot pri prometni nesreči. Pri požaru plin iz rezervoarja izteka postopoma in gori v usmerjenem ognju, bencin pa se razlije in ogenj takoj zajame celotno vozilo. V primeru prometne nesreče pa lahko poudarimo večstopenjsko varovanje plinske instalacije z elektro ventili in predvsem plinskimi rezervoarji, ki so v primerjavi z bencinskimi bistveno ojačani in izdelani iz kvalitetnejših materialov, ter vsebujejo aktivne varnostne elemente, npr. ventil za nadzor pritiska, ventil za regulacijo iztekanja goriva in ventil za avtomatično zaporo rezervoarja. Vsak avtoplinski sistem ima vgrajen ventil, ki ob prekinitvi elektrike takoj zapre dotok goriva. Vse naprave so certificirane in narejene v skladu z evropskimi varnostnimi predpisi. Vse servisne točke in njihovi avtomehaniki, ki vgrajujejo avtoplinsko opremo so certificirani s strani proizvajalca in so za vgradnjo, vzdrževanje in podporo usposobljeni s specializiranimi šolanji in tečaji.

Vsi našteti dejavniki se lepo zrcalijo tudi v dejstvu, da pogon na avtoplin zavarovalnice ne štejejo kot rizično skupino ali razred in nas zavarovanje ne stane nič več. Po vgradnji avtoplinskih naprav v vaše vozilo vam naši pooblaščeni serviserji pomagajo pri pregledu za pridobitev homologacije!

Mašina vozila predelanega na avtoplin Avto znamke Volvo predelan na plin

Oglejte si test simulirane nesreče vozila, predelanega na plin, ki ga je opravil nemški ADAC:

Povezava na simulirano nesrečo avtomobila, ki je predelan na plin.